Reteta de post: sarmale cu nuci

Mancarea de post are rolul de a detoxifica organismul dar aduce si multa bataie de cap si mese dezechilibrate. Am mai discutat despre post si faptul ca postul trebuie sa fie o stare de spirit si nu trebuie sa fie confundat cu dieta! Puteti citi mai multe, aici!

Astazi m-am gandit sa va ajut cu o reteta simpla si sanatoasa. Sarmale cu nuci. Nucile contin fibre alimentare si proteine, adica substante nutritive care iti potolesc rapid foamea si te ajuta sa ai o senzatie indelungata de satietate. Nucile trebuie incluse in alimentatie si in post, mai ales datorita capacitatii lor de a inlocui carnea.

Nucile sunt considerate alimentele creierului!

Ingrediente:

  • 1 cana de orez
  • 2 morcovi
  • 1 telina mijlocie
  • 4 cepe
  • 1 legatura de verdeata
  • 4 linguri de nuci macinate
  • 1 cana suc de rosii
  • O foaie de dafin , cimbru
  • Sare dupa gust

Legumele se curarata si se spala. Morcovul si telina se dau prin razatoarea mica. Cepele se toaca marunt. Apoi se calesc 2-3 minute impreuna cu morcovul si telina. Intr-un vas, se amesteca orezul, ceapa, morcovul ,telina, verdeata tocata, nucile si sarea. Cu aceasta compozitie se umplu sarmalele, care se ruleaza cu grija. Se pun intr-o cratita, apoi se toarna apa fiarta cat sa le acopere 2-3 cm. Deasupra se pune foaia de dafin si cimbrul. Dupa ce fierb 15-20 minute, se toarna si sucul de rosii si se dau la cuptor. Se servesc calde. Sunt delicioase cu mamaliguta.

Cercetarile au aratat ca postul alimentar este foarte folositor sanatatii. Ca sa ne fie folositor si sufleste si sa ne pregateasca, ca si crestini, pentru Sarbatoarea Nasterii Domnului, postul alimentar trebuie sa fie completat de o curatare a sufletului si a mintii.

Pofta buna de sanatate ­čÖé

Postat in: ,

Doina Iosif

Reader Interactions