Lasagna cu broccoli si brânză de capră

E timpul pentru o rețetă nouă!

În caz că vă place broccoli şi vreţi să încercaţi un mod de preparare mai deosebit, vă propun o reţetă de lasagna cu brocoli şi brânză de capră. E un deliciu absolut!

Ingrediente pentru  4 -6 persoane:

2 căpățâni broccoli

1 ceapă

1 cățel  de  usturoi

3 linguri de făină

500 ml lapte

nucșoară

200 G brânză de capră

300-400 g foi de Lazagna

sucul de la o lămâie

30 g parmezan

ulei de măsline,  unt

sare și piper  după  gust.

Broccoli se fierbe aproximativ  5 minute în apă cu  sare.  Se taie apoi în bucăți  mici. Ceapa și usturoiul se curăță și se toaca mărunt și se călesc  într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.  Se adaugă broccoli fiert și se călesc aproximativ 2 minute.

Se condimentează  cu suc de lămâie,  sare și  piper  și  se  pune  deoparte. Pentru sosul Bechamel se topesc 20-30 g unt kntr-o tigaie, se presară  faina și se  steaua.  Se adaugă  laptele, se amesteca și se fierbe la o temperatură  medie. Se lasă să fiarbă un minut apoi se da deoparte. Se condimenteaza cu sare, piper  și  nucșoară, după  gust.

Brânza de capră  se taie în cuburi  mici. Se unge tava cu unt. Se așează o foaie de lazagna în tavă, pe care se va pune broccoli  si cubulete de brânză. Se adaugă  deasupra  5-6 linguri  de  sos Bechamel, astfel încât compoziția  sa fie bine acoperita. Dacă exista prea puțin sos Bechamel  atunici se poate  utiliza și  lapte. Se așează  deasupra  o noua foaie de lasagna pe care se pun ingredientele, și se continua tot așa pana ce compoziția  se termina.  La final se adaugă  sos Bechamel și  cuburi de brânză.

Ultimul strat se va presărat parmezan  care îi  va conferi  preparatului  o crusta maronie, apetisantă.  Se introduce în cuptorul  preîncălzit  la temperatura de 180°C și  se  ține  aproximativ  30 minute  pa a ce preparatul, capata culoare aurie. Se taie în bucăți și se  servește imediat. Eventual se poate combina cu salata de roșii.

Poftă buna de sănătate!

Postat in: ,

Doina Iosif

Reader Interactions