Chifteluțe cu legume și sos de brânză

Ingrediente:

Pentru chifteluțe:

  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 ouă
  • 300 ml de lapte bătut
  • 250 g de făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • câteva frunzulițe de măghiran și de tarhon tocate
  • 2-3 linguri de ulei

Pentru sos:

  • 250 g de cremă de brânză

  • 200 ml de lapte bătut

  • câteva frunzulițe de pătrunjel, măghiran și tarhon

  • sare, piper

Mod de preparare:

Pentru chifteluțele cu legume, decojiți morcovii și dovlecelul, spălați-i și apoi dați-i prin răzătoare, pe partea cu găuri mari.  Amestecați ouăle, laptele bătut, făina și praful de copt până obțineți o compoziție omogenă.  Încorporați legumele date pe răzătoare (după ce le stoarceți bine), sarea și verdețurile.  Formați chifteluțele și prăjiți-le în ulei încins până devin brun-aurii.

Pentru sos, frecați crema de brânză cu laptele bătut și cu verdețurile, condimentați cu sare și piper și serviți-l alături de chifteluțe.

Postat in: ,

Doina Iosif

Reader Interactions